tirsdag den 17. august 2010

Papegoejer, hvaler og vandfald

Manuel Antonio
Det er ved at vaere lidt tid siden sidste indlaeg, men vi har haft lidt travlt, saa bloggen er blevet nedprioriteret lidt, men nu har jeg til gengaeld masser at fortaelle om.
Tirsdag var vores sidste dag i Quepos, som vi brugte paa at besoege nationalparken, Manuel Antonio. Parken er rimelig populaer hos turisterne, saa alle stier var paent afmaerket, og en guide var helt overfloedig, da man bare kunne stoppe og kigge i den retning, alle andre kiggede, naar der var nogle dyr.
Inde i parken begav vi os ud paa en sti, der foerte til dette vandfald. Det var vaeldig flot, men man fik helt gennembloedte sko af at gaa derhen, da der skulle krydses en del floder, men saa foelte man da, at man havde kaempet lidt for at komme frem.
Dovendyr, der er ved at spise.
Paa trods af rigtig mange turister i parken saa vi en del dovendyr, der hang og stenede i traerne, og paa stranden var der en masse sjove vaskebjoerne, som stjal folks ting.
Vaskebjoern paa rov....
Efter vandretur i parken og lidt afslapning paa stranden kom vi til udgangen af parken, hvor man skulle med en lille baad for at komme over til fastlandet igen.

Peninsula de Osa
Vi foelte efterhaanden at alt, hvad der skulle opleves i Quepos og Manuel Antonio var udforsket, saa onsdag tog vi bussen sydpaa mod Puerto Jimenez. I bussen moedte vi et spansk-tysk par, som vi ogsaa havde moedt i Manuel Antonio. De var rigtig soede mennesker, saa de sidste par dage har vi brugt sammen med dem og en fyr fra Frankrig.
Puerto Jimenez ligger i den sydlige ende af Peninsula de Osa, og er en meget stille lille by med de saedvanlige jorddaekkede gader og masser af smaa lokale butikker og restauranter. Papagoejerne flyver rundt over alt, og man skal ikke langt vaek foer aberne svinger sig i traerne. Foerste dag brugte vi paa at tage til den naermeste strand og slappe af under palmerne.
vi havde praktisk taget stranden helt for os selv.
ligner naesten mig paa et surfboard....
os ved stranden.
Den egentlige ide med at tage herned var ikke at ligge paa stranden, saa fredag tog vi paa heldagstur til Corcovado sammen med de andre. Det var det flotteste jeg endnu har set her i Costa Rica. Smukke uberoerte strande, jungle og masser af vilde dyr.
Meget tidlig morgen paa vej til Corcovado
Floder midt paa vejen er helt normalt her...
Indgang til parken.

Turen til Corcovado tog ca. 2 timer med bil igennem skoven, paa meget hullede veje og igennem floder. Da vi kom frem blev vi sat af ved stranden og gik saa 1 time langs vandet imens papegoejerne skrappede i traerne og boelgerne brusede.
Efter gaaturen langs stranden kom vi ind i junglen, hvor det vrimlede med dyr.
Papegoeje
kalkun...
myresluger
Naesebjoerne.
Whiteface monkey
gammel gravplads for en af guldgraverne.
af med skoene naar floden skal krydses...
mig under rod eller gren....
The group...
abe....
Naa vil ikke forpeste jer med flere dyrebilleder, tror I har faaet en god ide om hvor fedt der var.

Whale watching
Ooogg saa maaske alligevel lidt mere... he he, for i gaar gik turen med baad ud for at kigge paa hvaler i bugten.
venter paa baaden...
Jeg skal aerligt indroemme, at jeg virkelig ikke forventede at se nogle hvaler, men blev positivt overrasket over, at det vrimlede med pukkelhvaler og man virkelig kunne komme taet paa dem. Vildt fascinerende....
spejder efter hvaler....
havskildpadde
Efter at have oplevet alt det her, har vi blot slappet af paa stranden i dag, og i morgen gaar turen til San Jose, hvor jeg skal sige farvel til Marie.... oev oev.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar