fredag den 3. juni 2011

The End....

11 måneder er nu gået, og jeg sidder igen hjemme i Danmark. Det har været 11 måneder med ubeskrivelige eventyr og en tur, jeg aldrig ville have været for uden, men det er også godt at komme hjem igen, for lille Danmark er nu engang et dejligt sted, hvor vi lever et umådeligt priviligeret liv på trods af kulden.
Indflyvning til Kastrup

Fantastisk dansk mad :)
Jeg mangler stadig at berette lidt om min sidste tid i Indonesien. Efter Flores fløj jeg tilbage til Bali, hvor jeg først slappede af et par dage ved Sanur, som er en af strandende tæt på lufthavnen, hvor mange turister af gode grunde flokkes. Jeg nød at komme tilbage til civilisationen, hvor der igen var internet og et stort udvalg mad, så man kunne vælge andet end stegte ris. Efter to dage i Sanur tog jeg til Kuta for at mødes med to veninder, jeg havde mødt på Flores tidligere. Vi besluttede at tage til Lembongan for at dykke et par dage. 

Bambushytte på Lembongan

Lembongan ligger sydøst for Bali og det tager blot 2 timers sejllads at kommer derover. Øen er omkranset af krystalklart vand og hvid sandstrand, og den bærer stadig præg af at være en fiskelandsby, så når man går en tur på øen, ser man fiskenet hænge til tørre udenfor deres små bambushytter. 
vores gruppe
Dykningen ved Lembongan var helt fantastisk og endnu engang, fik jeg glæden af at dykke med de fantastiske manta rays.
mig og manta....
Efter Lembongan forlod jeg pigerne for at tage til Ubud og bruge endnu et par dage på at dyrke yoga og få shoppet gaver til familien. Souvenir shopping i Ubud er fantastisk, og markedet i centrum af byen har et enormt udvalg at lokalt kunsthåndværk. Jeg fandt ud af, at det var bedst at shoppe om morgenen, for der får man den såkaldte morgenpris. Balineserne er meget overtroiske og det første salg giver godt held til resten af dagens salg, så når man prutter om prisen er "morning price" et ganske godt koncept.
Taditionelle æsker, der bruges til de mange ceremonier
Håndlavede perlekurve
Med rygsækken fyldt med souvenirs vendte jeg tilbage til Kuta for at have en enkelt overnatning inden turen gik retur mod Danmark. Kuta må være Indonesiens fest centrum. Der er et utal af fulde Australier over alt og alle dage i ugen, kan man finde et livligt natteliv og et utal af store butikker, som primært sælger surfudstyr. Kuta er meget sjov for et par dage, men det har ikke meget at gøre med Indonesien eller Bali for den sags skyld.